Kihirdették Magyarország tortáinak győzteseit

Ha emlékeznek még rá, itt az oldalon még szavazást is indítottunk, hogy kinek melyik torta tetszik a legjobban kinézetre és hozzávalók szempontjából. A június 12-én közzétett cikken keresztül 109 szavazat érkezett be a tortákra, amiből 38 szavazattal előre megjósolták a Magyarország Cukormentes Tortáját, ugyanis olvasóink szerint is a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása, a Szentivánéji Álom nyerte idén a versenyt.

Szentivánéji Álom torta, Pilisszentiván, JÓkenyér cukrászatForrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A kilencedik alkalommal megrendezett versenyen az idei győztes torták Dienes Andrea cukrászmester vezetésével készítette el a cukrászat. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát pedig a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, amit a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. Így a torta harmonikus ízvilágához elegáns küllem párosul - olvasható a sajtóközleményben.

A Szentivánéji Álom a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, ezért a cukorbetegek számára is jó választás lehet. 

A versenye „A leginnovatívabb recept" különdíját is átadták, amit a monori Ami Süti érdemelt ki az Ami Pisztácia versenyművel. A legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta készítője pedig a szegedi Virág Cukrászda lett a berkenyét tartalmazó Mogyorócskával.

A Magyarország Tortája versenyt idén a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrásza, Füredi Krisztián nyerte meg a Curiositas elnevezésű alkotásával. A két győztes édességet augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek