Az epres és a málnás torták már ott vannak a legjobbak között

  Izgalmas alapanyagok domináltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete rendezett meg. Bár a mogyorós, csokoládés, epres és málna ízű kreációk kerültek a döntőbe, olyan különleges alapanyagok is megjelentek a versenyen, mint a yuzu, a tonkabab és a napraforgókrém. Végül öt nagyon különböző tortát választott ki a zsűri, és ezek közül június végén kerül majd ki az idei győztes.

  Csicsíjja – Virág cukrászda, SzegedForrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

  A cukrászok az utóbbi hetekben sok kihívással találták szembe magukat a járvány kapcsán, de a kísérletezőkedvüknek semmi nem szabott határt. Újszerű ízpárosításokkal és különleges technológiák alkalmazásával álltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűritagjai elé.

  A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan édességek is szerepeltek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, csipkebogyóliszt, yuzu (japáncitrom), som, édesburgonya, cékla, napraforgókrém alkotott harmonikus ízkombinációt az olyan klasszikus alapanyagokkal, mint az eper, a mandulaliszt vagy éppen a kakaó – olvasható a Cukraszat.net oldalán megjelent közleményben.

  Szentivánéji álom – Ludwig & Mentesi Kft., PilisszentivánForrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

  A zsűri összetett szempontrendszer alapján, anonim módon bírálta a tortákat. A fő hangsúly az íz, a küllem és az újszerűség mellett a szénhidrát- és kalóriaértékeken volt.

  Kicsi mogyoró – Virág cukrászda, SzegedForrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

  Fontos volt a kiválasztásnál az is, hogy a torta beilleszthető legyen a kiegyensúlyozott étrendbe, és azok is fogyaszthassák, akik diabétesszel élnek és az egészséges életmód hívei is.

  Szecsői mámor – Hisztéria cukrászda, TápiószecsőForrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

  A versenyművek megalkotásához szükséges alapanyagokat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött listáról választhatták ki a cukrászok.

  Ami pisztácia – AMI Süti Kft., MonorForrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

  A hozzáadott cukrot nem tartalmazó nyertes tortát június végén választja majd ki a zsűri.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!