Középföldét idéző főzőversenyre várják a hobbitokat a Római-parton

  A Magyar Tolkien Társaság augusztus 21-re péntekre egy nem mindennapi, tematikus főzőversenyt hirdetett a Római-partra, a beszédes nevű Két Rombusz nevű helyszínre. Bár a versenyre 2-5 fős csapatokban bárki jelentkezhet, a felhívás elsősorban Középfölde legjobb evőinek, a hobbitoknak szól, akik ezen a napon grillen vagy bográcsban készült ételeikkel megetetnek minden éhes törpöt, tündét, varázslót és embert, aki csak arra jár.

  Ki ne maradjon a második és a harmadik reggeli - IllusztrációForrás: Shutterstock.com

  Az esemény Facebbook oldalán olvasható, hogy a híres hobbit szakácsok 2-5 fős csapatokkal jelentkezhetnek a versenyre, bármilyen bográcsban vagy grillen elkészíthető étellel. Lehet az magyaros, de más nemzet ízvilága is visszaköszönhet benne. Készíthetnek ételt gluténmentesen, csípősen vagy nem csípősen is, egy a lényeg, hogy 12 ember minimum tudjon kóstolni az elkészült ételekből.

  A csapatok főztjét egy részről bírálja majd a szakértő zsűri, de lehetőség lesz elvinni a közönség díját is. A nevezési díj 10 000 forint, a bográcsot és a grillt a szervezők biztosítják. A főzőverseny jelentkezési menetéről és szabályairól a Tolkien.hu oldalon részletesen olvashatnak.

  Amíg a főzés tart, a területen lesznek vetélkedők, játékok és tánc, a legkisebbeknek pedig játszósarokkal készülnek a szervezők. A versenyre nevezni augusztus 15-ig tudnak, addig még bőven ki lehet találni egy hobbitokhoz illő receptet. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!