Olaszországban sokat lazult a fegyelem

Az olaszok fokozatosan visszatérnek a karantén előtti élethez, miután ezen a héten tovább enyhített az ország a lezárásokon. Több mint két hónap után újra kinyitottak a bárok, a kávézók és az éttermek, a nagyobb városok utcáit pedig lassan újra ellepik az emberek - adja hírül az euronews.com.

Róma, Piazza di SpagnaForrás: AFP/Alberto Pizzoli

Van azonban egy olyan kisebbség, mely nem tartja tiszteletben a védőtávolságot és nem hord maszkot sem. Ez pedig újabb aggodalmakra ad okot a járvány kiújulásával kapcsolatban.

"Nincs még itt az ideje, hogy ünnepeljünk és bulizzunk" - figyelmeztetett az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte. Egyes polgármesterek még radikálisabban fogalmaztak. Milánó polgármestere, Giuseppe Sala például az elsők között szólalt fel az enyhítések első fázisa után, amikor azt mondta, hogy dühös lett a tömeges összejövetelek „szégyenletes képei" láttán, amelyek a város bulinegyedében, a Navigli kerületben készültek. Mint hozzátette, felkéri a helyi hatóságokat, hogy zárják be azokat a vállalkozásokat, melyek nem tartják be az óvintézkedéseket.

Bergamo polgármestere hasonló aggodalmaknak adott hangot és hangsúlyozta azt is, hogy nem lehet mindenkit ellenőrizni, ezért fontos, hogy a lakosok egyénileg vállaljanak felelősséget.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek