A császárváros minden lakosának fizet egy vacsorát a nyitás után

A támogatási ötlet abból indult ki, hogy a korábbi jó évek után Bécs megengedheti magának az éttermek és kávéházak efféle megsegítését, főleg ha azt vesszük, hogy a város gasztronómiai színtere mintegy 1,4 milliárd eurót termel évente, és fennmaradásától 60 ezer alkalmazott munkahelye függ.

IllusztrációForrás: Cloris Ying / Unsplash

Erről Bécs polgármestere beszélt, miután bejelentette, hogy a város minden háztartása kap majd egy olyan vásárlási utalványt, illetve vouchert, amiket az osztrák főváros vendéglátóhelyein lehet majd beváltani. Az ajándékutalványok értéke egyszemélyes háztartás esetében 25 euró lesz, a többszemélyes háztartások pedig 50 eurót kapnak – olvasható a 24.hu cikkében.

Bár az utalványokat júniustól, a teljes újranyitástól szeptember végéig lehet majd felhasználni, az akciót és a kiküldést május 15-re, a karantén feloldására időzítette a város vezetősége.

Ahhoz, hogy újra felpörgessék a bajba jutott vendéglátóipar forgalmát, összesen 950 ezer bécsi háztartásnak juttatják el az utalványokat. És ha valamennyi kiosztott vouchert felhasználnak, akkor Bécs körülbelül 40 millió eurót fektet bele a vendéglátóiparba – mondta a polgármester.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek