A világ legjobb séfjei ingyen tanítanak főzni

A világ egyik legjobb éttermének (Osteria Francescana) a tulajdonosa és séfje, Massimo Bottura volt az első, aki a lánya ötlete alapján videós együtt főzést indított a saját konyhájából. Nem sokkal később hírt adtunk Nonna Nerina tésztakészítő tanfolyamáról is, aki személyes Airbnb élmények hiánya miatt online-ra váltott és elhozta nekünk Itáliát. Bár ő nem világsztár séf, de a tésztanyújtó tudománya igenis megérdemli, hogy megemlítsük.

Forrás: Dani Garcia / Instagram screenshot

A lényeg, hogy mióta Bottura elindította a "Karantén Konyha" videókat, azóta egyre több sztárséf csatlakozik hozzá, és a saját konyhájukból tanítják főzni a népet. Ilyen például a modern gasztronómia egyik legnagyobb ikonja, Ferran Adriá, aki most olyan ételek elkészítését mutatja be a Twitteren követhető videósorozatában, amelyeket személyzeti ételként szoktak kínálni a világhírű El Bulliban - olvasható a Turizmus.com összefoglaló cikkében.

Anne Sophie Pic, a világ egyik leghíresebb francia séfnője pedig fotós slideshow-val és receptekkel készül. Első sorban azoknak ajánljuk a követését, akik tudnak franciául, de sok esetben a receptek angol változata is felkerül az Insta-oldalra

Egy három Michelin-csillagos séf is csatlakozott a programhoz. A spanyol Dani Garcia konyhaművészetének a csúcsát és populárisabb ételeit is bemutatja a közönségnek. A rövid kis videókban tényleg otthona kényelmében készíti el a fogásokat, a homártól kezdve a sült krumpliig.  

A legkönnyebben követhető és érthető videókat azonban Thomas Keller teszi közzé. Az amerikai séf, étteremtulajdonos és szakácskönyvíró összesen hét Michelin-csillag birtokosa. A Per Se nevű étterme és a Napa-völgyben található The French Laundry étterem 3-3 csillagot tudhat magáénak a Bouchon pedig egyet. Keller az Instagram videóiban azonban most nem a Michelin-csillagos ételekre helyezte a hangsúlyt, hanem olyan alap, de tökéletes fogások elkészítését mutatja be, mint a vinaigrette, vagy a sült lazac spenóttal. Sőt, "Kis Farm, Nagy Szív" elnevezéssel kistermelői beszállítók támogatásába is fogott, négy másik séf segítségével. A kampányról a videókban több részletet is hallhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek