A legjobb helyek, ahonnan különlegességeket is házhoz rendelhetünk

Talán felesleges elmondanunk, hogy most az a legjobb döntés, ha otthon maradunk, de ne legyen lelkiismeret furdalásunk, ha ebben a bezártságban valami különlegesebb finomságra vágyunk, mint a rakott krumpli, vagy a mirelit zöldborsó leves. Ezekkel sincs semmi baj, sőt a legjobb magyar comfort food-ok közé tartoznak. De, aki szeret kísérletezni a főzésben, az egy idő után akaratlanul is vágyik egy kis változatosságra.

A legjobb alapanyagok házhoz is mennek - illusztrációForrás: Shutterstock.com

Éppen ezért indítottunk útjára egy cikksorozatot, ami olyan ételek történetét mutatja be az elkövetkező napokban, melyek nem biztos, hogy mindenki kamrájában megtalálhatók, de bearanyozhatnak egy karanténban megszervezett fontosabb vacsorát.

Hogy tuti ne maradjunk minőségi alapanyagok nélkül, összegyűjtöttünk pár olyan különleges termékekkel foglalkozó csemegeboltot (delit), ahonnan már házhoz is rendelhetünk, vagy összekészítve átvehetjük a csomagunkat a helyszínen.

Az első ilyen üzlet az Ázsia Bt. Ha szeretjük az ázsiai ételeket, a fűszereiket, a csípős-édes zamatokat, a rizstészta lágyságát, a sok friss fűszernövényt és a főtt garnéla szaftos, roppanós állagát, akkor itt jó helyen vagyunk. Ebben az üzletben, ami már évek óta kiszolgálja a minőségi ázsiai alapanyagokra vágyó vásárlókat, mindent megtalálni. Megszámlálhatatlan mennyiségű fűszer, alga variációk, mélyhűtött húsosbatyuk, halak és gőzgombócok, a szép étkészletekről és konyhai felszerelésekről nem is beszélve. És ami a legfontosabb, hogy ezeket a termékeket, most házhoz is rendelhetjük.

Fűszer kavalkádot otthonra is - illusztrációForrás: Shutterstock.com

A Culinaris üzletek szintén minden földi jóval el vannak látva, a hűtőpultos termékeken keresztül az olasz és ázsiai alapanyagokon át a különleges konzervárukig. Csak győzzünk keresgélni a webshopjukban. Húsvétra is sok mindennel készülnek, lehet válogatni majd a húsvéti sonkák és az édességek között is.

Mostantól az ÉS Bisztró és Deli ételeit és termékeit is kérhetjük elvitelre. Nincs házhoz szállítási díj, csak megrendeljünk a kívánt ételt az online elérhető menükártyáról, vagy a deli oldalán található választékból, és az ételek 30 percen belül át is vehetők a Kempinski hotel recepcióján. 

Kávé, péksüti és meleg étel elvitelreForrás: ÉS Bisztró & DELI / Press

Az ÉS Deliből specialty kávét, a bisztró konyháján készült szendvicseket és péksüteményeket választhatunk, de találunk itt frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket, illetve müzliket is, szintén elvitelre. 

Mivel kevés olyan embert ismerünk, aki ne szeretné a tésztaételeket, legyen az japán, kínai, olasz, görög, vagy spanyol, ezért ez a bolt sem maradhatott ki a sorból. De mindenki nem tudhat otthon tésztát gyúrni, bár már erre is van megoldás, ha online főzünk együtt a 84 éves Nonna Nerinával.

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

De ha ez sem jönne most össze, akkor nézzük meg a Lashka tésztaműhely kínálatát, ahonnan nemcsak meleg ételt, hanem friss tésztát is házhoz rendelhetünk a műhely 4 km-es körzetben. Érdemes belőlük egy kicsit többet rendelni, mert jól bírják a fagyasztást; így bármikor előkaphatunk egy 10 dekányit és egy finom szósszal más kész is az ebéd egy személyre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek