London legrégebbi piaca ingyenes főzőtanfolyamokat kínál a sajtostésztán élőknek

Mivel világszerte egyre több ember kényszerül karanténba és a legtöbb piac is köteles bezárni, London legrégebbi piaca, ahol naponta több százan vásárolnak maguknak készételt, úgy döntött, hogy online főzőkurzusokat tart a "rászorulóknak".

Napi sürgés-forgás még a járvány előttForrás: Alex Segre / Shutterstock

A Borough Marketről azt kell tudni, hogy szinte minden második standján készül valami friss étel. Így azok, akiknek nincs idejük főzni, vagy egy tojásrántottánál tovább nem jutnak a konyhában, azok ide sereglenek a világ legkülönfélébb, gőzölgő és friss ételeiért. Találnak itt spanyol paellát, kagylólevest literszámra, hatalmas sonkás szendvicseket, frissen sült ételeket, sajttálakat, pékárut és olasz tésztaételeket is - olvasható a Lonely Planet oldalán.

A piac, ami a London Bridge déli végén található, már 1000 éve létezik és a kifőzdék, illetve élelmiszerboltok mellett a város legjobb éttermei közül többnek is itt a törzshelye már évek óta. Bár még néhány kereskedő nyitva tart, a legtöbben már bezártak és otthon maradásra bíztatják a vendégeiket is.

Egy a sok finomság közül, amit helyben készítenekForrás: Shutterstock.com

Pont azért, hogy a napi interakciók elmaradása miatt a piacra járók közül senki ne szenvedjen hiányt, elindult a Borough Market Community a Facebook-on, ami online igyekszik összetartani a közösséget. A piac oldalán recepteket, cikkeket, videókat oszt meg, és a mi a legfontosabb, hogy az Instagram Live alkalmazásban ingyenes, online főző tanfolyamokat is indít.

Új és a sok virtuális csoportosulás mellett még szokatlan is, hogy a közösségen belül elindult egy Borough Market Szakácskönyv Klub is, ahova azokat várják, akik jó társaságban, finom ételekről és jó szakácskönyvekről beszélgetnének.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek