Retek, tojás, biokrumpli - Ez az étterem a piacokat is házhoz viszi!

Pár napja indult el a Babka Budapest pop-up csemegeboltja, a Babka DELI, ahol termelői árut, friss zöldségeket, kovászos kenyeret, borokat és egyéb kamrakincseket találhatunk. A kezdeményezés két okból jött létre: egyrészt, hogy segítsen azoknak a termelő barátoknak, akikkel az étterem rendszeres kapcsolatban van, de most kihívások elé néznek, mivel átmenetileg bezártak a piacok, ahol eddig árusítottak. A másik ok pedig az, hogy sok megkeresés érkezett a Babka felé friss zöldségekkel és egyéb termékek vásárlásával kapcsolatban - olvasható a Babka Budapest Facebook oldalán.

Forrás: Babka Budapest / Facebook.com

Mivel ennek az étteremnek is fontos, hogy a vendégköre egészséges maradjon és odafigyel a szabályozásokra is, úgy döntött, hogy átmenetileg inkább csemegebolt-módra vált, rááll a kiszállításra a és a pick-up rendszerre.

Ez azt jelenti, hogy e-mailen és telefonon leadhatjuk a rendelésünket és a Babka DELI csapata Újlipótvárosban vagy ingyenesen kiszállítja a kért termékeket, vagy a bolt előtt (maszk, kesztyű, fertőtlenítés) a kollégák átadják az összekészített csomagot. A bolt már dolgozik az online rendelés lehetőségein is, de addig érdemes e-mailben kérni tőlük egy árlistát, hogy lássuk a kínálatot.

Mi már meg is tettük, és a kapott lista szerint (ami az ötletgazda, Nemesvölgyi Attila szerint még jócskán bővülni fog) válogathatunk a karcagi Hubai Ökogazdaság bio kolbászai, szalámijai, juhbeles virslijei és szalonnái közül, a Szoros Gazda pedig friss újhagymát, medvehagymát, vegyszermentes édesburgonyát, fehérrépát és paradicsomlevet szállít a Delibe. A kovászos kenyér az étterem kisbeszállítójától, a Minerva pékségtől érkezik, a szezonális zöldségek pedig a Bálint Kerttől, de az időjárástól is függ, hogy mi van éppen raktáron.

A kínálat bővül még tojással, a szekszárdi A Kávé Háza kávéival és bioburgonyával is a Csoroszlya Farmtól, illetve lehet rendelni húsvéti finomságokat, valamint az étterem nevét adó kalácsot is. A levél szerint még ők is az elején járnak az egész tervnek, és esetükben nem egy tapasztalt online üzletről van szó, de egy kis türelemmel és megértéssel a termelők és a leendő vásárlók minden igényét igyekeznek majd kielégíteni, amíg szükség van rá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek