Sírva-röhögős szerelmi vallomás Srí Lanka egyik legkedveltebb ételéhez

A Srí Lanka-i, japán és koreai főzőkurzusairól ismert Negura Főzőiskola oldalán keresztül találtunk rá erre a nem mindennapi zenei átiratra, ami elsősorban azoknak szól, akik jó értelemben véve libabőrösek lesznek az angol és tamil nyelv keveredésétől, az indiai akcentustól és a bollywoodi filmek tánclépéseitől, a kicsi halványkék kókusztejes konzervek látványa pedig Srí Lanka-i utazási emlékek egész áradatát indítják el bennük.

A két előadó egy Srí Lanka-i musicalhez kapcsolódva dolgozta át az 1989-es Ice Ice Baby című dalt, amit anno még Vanilla Ice reppelt el a közönségnek. A két perc 58 másodperces újragondolt dal a pol sambol, vagyis a kókusz sambol nevű srí lankai ételízesítőt élteti, amit hagyományosan, kézzel készítenek el a háziasszonyok.

A szövegét, ami egy gasztronómiai szerelmi vallomásnak is felfogható félig angolul félig pedig tamil nyelven énekli, reppeli el a két előadó. Aki ért angolul és szereti ezt a stílust az pár percig visszarepülhet az időben és újraélheti indiai vagy Srí Lanka-i élményeit, és persze nagyokat nevethet a jól kitalált szövegátiraton.

Főkép forrása: Shutterstock.com

Mi fán terem a pol sambol?

A kókusz sambol nem egy önálló étel, hanem friss kókuszreszelék, chilli, lime, só és ízlés szerinti (titkos) fűszerek keveréke, amit kézzel pasztává nyomkodnak. Ezt a durván csípős pasztát később keverhetjük rizzsel, készíthetünk belőle pirított riszt és egyéb rizses ételeket. A dal szerint ha nagyon csíp, akkor öblítsük le egy kis kókuszitallal.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek