Etesd a dokit! - séfek, ételküldők, burgerezők fogtak össze az egészségügyi dolgozókért

  Pár hét múlva több ezer beteget ápolni megterhelő lesz, az egészségügyben dolgozóknak vitaminokban gazdag étrendre lesz szükségük – hívja fel a figyelmet az Etesd a dokit! Facebook-közösség, amely kedden indult, és mostanra 1100-ra nőtt tagjainak száma. A csoport azért jött létre, hogy a koronavírus-járvány idején is megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a fokozott veszélynek kitett, leterhelt egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok, ápolók és idősgondozók.

  A csoport Facebook-oldalán szakácsok, éttermek, cukrászdák, pékségek és beszállítók alapanyag-felajánlásait várják, továbbá nagyobb hűtőket és hűtőkocsikat, de olyan emberek segítségére is számítanak, akik a logisztikában vagy akár a csomagolóanyagok beszerezésében jártasak. Legfőképp azonban azokra a kapcsolatokra van nagy szükség, akiken keresztül meg tudják szervezni, hogyan lehet eljuttatni az ételt közvetlen az egészségügyi dolgozóknak. 

  Forrás: Facebook

  A csoporthoz már csatlakozott többek között a kifli.hu, amely hetente 100 ezer forint értékben ajánlott fel élelmiszeradományt; a Déli Part BBQ csapata pedig újra összerakta a konyhát, hogy a siófoki mentőállomást burgerekkel és szendvicsekkel lássa el. A komáromi ZAX csokoládéműhely bonbonokkal gondoskodik a helyi orvosok apróbb örömeiről, a debreceni Pepito Pizza Bár pedig pizzákkal szeretné segíteni a helyi kórház dolgozóit – olvasható a csoport létrehozásának egyik kezdeményezője, Jókuti András, Világevő gasztroblogger posztjában. A másik ötletgazda Keve Márton, a világ legjobb éttermeit megjárt, és nemrég hazaköltözött chef, aki saját munkáját kínálta fel, így naponta már 50-100 adag ételt is el tudnak készíteni.

  "Abszolút elsődleges szempont a biztonság. Az éttermeknek a HACCP (élelmiszerbiztonsági rendszer) kívánalmainak kell megfelelnie, a szakácsok védőfelszerelésben (szájmaszk+kesztyűben) főznének" – teszik hozzá felhívásukban a szervezők.  

  A csoporthoz bárki csatlakozhat, aki segíteni szeretne, de csak vendéglátóhelyek és beszállítók alapanyag-felajánlásait tudják elfogadni. A felajánlásokat az etesdadokit@gmail.com emal-címen várják. 

  Aki pénzbeli támogatást szeretne küldeni, annak azt tanácsolják, hogy a hozzá legközelebb eső, járványkezelésben résztvevő kórház alapítványát támogassa.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!