Ez lett a világ legjobb sajtja

  Az idei, vagyis a 2020-as World Championship Cheese Contest-re, amit Amerikában, Wisconsin állam Medison városában rendeznek kétévente, 3 667 nevezés érkezett. Az első fordulóban ebből a rekord mennyiségű sajtnevezésből kellett kiválasztania a zsűrinek azt a 20-at, ami végül versenybe szállt a Világbajnok Sajt (World Champion Cheese) címért.

  A győztes sajtékészítőkForrás: World Championship Cheese Contest / Facebook.com

  A top 20-as listán szerepelt kétéves, vagy tovább érlelt cheddar sajt, parmezán, gorgonzola, fiatal, érett és füstölt gouda, latin-amerikai stílusú friss sajt, gruyere, hegyi sajt, kecske sajt és zsírszegény kemény sajt is. A világbajnokot a Cheese Champion elnevezésű gálán hirdették ki.

  A versenyt egy svájci, pontosabban berni Gruyere sajt nyerte, ami egy tehéntejből készülő félkemény sajt. Készítője Michael Spychernek, pedig ez volt a második győzelme a gasztronómiai megmérettetésen. Korábban 2008-ban vihette haza a trófeát.

  A lelkes kiállítók és szervezőkForrás: World Championship Cheese Contest / Facebook.com

  A megmérettetés hivatalos oldala szerint a második helyet szintén egy svájci sajt, a tehéntejből készülő Gallus Grand CRU nyerte el, amit a Hardegger Kase AG készít. A világ legnagyobb sajt, vaj és joghurt megmérettetését 1957 óta tartják meg kétévente és mindig egyre több a versenyző. Idén annyian voltak, hogy a zsűri is 55 főre nőtte ki magát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!