Marha-Jó gasztrofesztivállal köszönti a tavaszt a déli part

Első alkalommal rendeznek a marhaételek szerelmeseinek fesztivált a déli parton, melyet a szervező 3B Turisztikai Egyesület kifejezetten a marha alapanyagra fókuszálva álmodott meg. Az egynapos Marha-Jó elnevezésű gasztrofesztivál március 14-én startol Balatonmáriafürdő Központi strandján, ahol a környék közönségkedvenc éttermei képviseltetik magukat.

Forrás: Marha-Jó Gasztrofesztivál / Press

Ínycsiklandó marhából készült finomságokkal, street food jellegű és magyaros ízekkel készül majd a balatonfenyvesi Paprika csárda, a balatonmáriafürdői Port étterem&panzió, a Post bistro, az Erika Strandgrill, a Viktor Bor és Vendégház, valamint a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának hallgatói.

De szemezgethetnek majd a Vári Bolt és ABC marhahús termékei, illetve a Várudvari Kolbászműhely "Marha- Jó" kolbászai, illetve angus füstölt sonkája között is - írták a sajtóközleményben és az esemény Facebook oldalán.

Március 11-én kaptuk a hírt, hogy az első Marha-Jó Gasztrofesztivál időpontját március 14-ről május 9-re módosították a szervezők. A programokról nemsokára friss információkat közlünk majd az oldalon.

A tavaszindító fesztiválon két pincészet és egy sörház is jelen lesz, de a szervezők készülnek gyerekprogramokkal és koncertekkel is. Délután 16:30-tól az Uknow Duo lép fel, a napot pedig Odett koncertje zárja 19 órától. A fesztiválra a belépés ingyenes.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek