Tokaji Árverés nem lesz, de dűlőtúra és fotókiállítás igen!

  Bár idén a Tokaji Borlovagrend nem rendezi meg a Nagy Tokaji Árverést, a Tokaji Tavasz színes programjaira annál nagyobb hangsúlyt fektet. Az idei egynapos borünnepet a tállyai Mailloth Kastélyban rendezik meg április 25-én és 26-án. A programok között lesz sétáló kóstoló, mesterkurzus, dűlőtúra és borlovagavatás is.

  Forrás: Shutterstock.com

  Sőt, egy nem hivatalos 0. napi esemény is a kínálatba került. Dékány Tibor Tokajról szóló fotókiállításának utolsó kiállítási napja április 24-én lesz a Patrcius birtokközpontjában. A kiállítás délután 16 órától tekinthető meg.

  Április 25-én, szombaton egész napos tállyai programra várják a borkedvelőket a Maillot-kastély patinás épületébe. A programsorozat délelőtt10 órakor kezdődik Müller István tokaji palackjainak kiállításával. A tárlaton megismerhetik milyenek voltak hajdan a tokaji borok jellegzetes palackformái, és azok hogyan változtak napjainkig. A borlovag-avatási ceremónia immár hagyományos eleme a Tokaji Tavasznak, ez idén sem marad el - olvasható a Borlovagrend Facebook oldalán.

  Amikor tizenkettőt üt az óra, ebédre várják a látogatókat az Oroszlános Udvar több száz éves falai közé; a menü helyi borválasztékkal is kiegészíthető lesz.

  Délután helytörténeti séta indul, majd sétáló kóstoló veszi kezdetét, 15 órától pedig a Kaláka Pince mesterkurzusán vehetnek részt a regisztrált érdeklődők. A dűlősétához, amit a történelmi Palota-dűlőbe szerveznek, április 26-án vasárnap csatlakozhatnak az érdeklődők. A találkozó a kastély előtt lesz. A mesterkurzusra, a sétáló kóstolóra, az építészeti sétára és a dűlőtúrára előzetes regisztráció szükséges a regist@tokajiborlovagrend.hu email címen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek