Kiderült, melyik lett Berlin első háromcsillagos étterme

A Marco Müller séf által vezetett Rutz az első étterem Berlinben, amely kiérdemelte a harmadik Michelin-csillagot is, miután a köztudottan nagyon válogatós étteremfelügyelők hivatalosan is megjelentették németországi listájukat.

A séf a saját tábláján simán átírta a 19-est 20-ra és a kettő csillag mellé rajzolt egy harmadikatForrás: Shutterstock

Az étterem, wine bár és borértékesítő üzlet 2001-ben nyitott meg és 2008-ban kapta meg az első csillagát, majd 2017-ben a másodikat.

Marco Müller és csapata elképesztő gyorsasággal fejlődött ez alatt a rövid idő alatt. Az ételeik tele vannak ötletekkel, identitástudattal, de azt is tudják hogyan legyenek egyensúlyban az ízek - nyilatkozta a Michelin Guides nemzetközi igazgatója.

Müller „inspirációs menüje" hat vagy nyolcfogásos degusztrációs menü formájában kérhető, és olyan ételeket tartalmaz, mint a grillezett galamb vörösáfonyával és gombákkal, vaddisznó erdei aromákkal és malátával, valamint balti tőkehal kombuval, bodzavirággal és dióval. A hat fogásos menüsor ára 158 eurótól indul, a nyolc soros pedig 220 198 eurótól érhető el, az árban nincsenek benne a borpárosítások - olvasható a Travelandleisure.com oldalán.

A Rutz díjazásával immár 10 háromcsillagos étterem működik Németországban. Sajnos a tizenegyedik, az ország egyik legrégebbi háromcsillagosa nemrég teljesen leégett. A fekete-erdei Schwarzwaldstube 1993 óta viselte a Michelin legmagasabb státuszát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek