Új sörmúzeummal gazdagodott Vajdaság turisztikai kínálata

A sörrajongók új úti célt jegyezhetnek fel a bakancslistájukra, ha kíváncsiak rá, hogyan készült régen a kedvenc italuk. Nemrég egy sörmúzeumot nyitottak meg a turisták előtt Nagybecskereken. Egyelőre csak csoportokat várnak, de nemsokára egyéni jegyet is lehet váltani.

Valószínűleg rövidesen sört is lehet kóstolni a múzeumban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Vershinin89

A vajdasági városban már régóta nem üzemel a sörgyár és az épülete is leromlott. A helyiek úgy döntöttek, nem hagyják veszni a benn rozsdásodó szerszámokat és gépeket, így lomtalanítás helyett kipofozták az épület egy részét, és múzeumként nyitották meg újra.

A sörgyár szívében egykor nagy termelés zajlott, aminek fortélyaiba és érdekességeibe mostantól a vendégek is beleshetnek. Láthatják, hogyan nézett ki régen a cefrézés, komlósítás, főzés valamint a cefre szűrése. A  felszerelés is nagyon érdekes és nem lehet bárhol ilyet látni, egykor Németországból hozták az eszközöket, pontosabban a Ziman cégből - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV tudósításából.

Egyelőre csak csoportok előtt áll nyitva az ajtó, de augusztus utolsó hetében, a Sörnapok idején sok egyéni vendégre is számítanak. Addigra a sörgyártást is megpróbálják feléleszteni.

Nagybecskerek egyébként a sör városa: 4-5 kézműves sörfőzde működik jelenleg és sörözők is vannak. A Sörmúzeum létrehozásával kiegészült a kínálat, a Sörnapok pedig továbbra is a vidék legtömegesebb vendéglátóipari rendezvénye.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek