Ilyen merész reklámot még egy hamburger sem vállalt be

A látszat csal, főleg a reklámok esetében. Millió és egy kisfilmet, mémet és animációt láthattunk már arról az interneten, hogyan készítik el a tökéletes szendvicseket, sült csirkéket és hamburgereket a food stylistok. És ahhoz, hogy a tejszínhab, a fagyi, a cukorréteg ne csorogjon el a lámpák és kamerák melegétől bizony kell némi ragasztó és szivacsanyag. Ahogy a hamburgerek állagát és magasságát is meg kell tartani egy egy fotózás idejére.

Forrás: Pixabay.com

A Burger King ezzel a gyakorlattal ment szembe, amikor a Restaurant Brands International elnevezésű éves konferencián bemutatta penészedő hamburgeres kisfilmjét. A nem megszokott filmecskével az volt az étteremlánc célja, hogy kihirdesse, legismertebb szendvicséből elhagy minden szükségtelen színezőanyagot, ízfokozót és tartósítószert - írták a CNBC oldalán.

Február végére már több mint 400  éttermüben lehet az adalékanyagmentes burgereket kapni, és a lánc úgy tervezi, hogy 2020 végére az összes Whoppert így készíti. 

A The Moldy Whopper című time lapse videó egy Whopper átalakulásának 34 napját mutatja be 45 másodperc alatt. Természetesen, ahogy az kell, a videó megosztja a nézőket és a szakembereket is, de egyben azért egyetértenek. A cég úgy hasonlítja magát a vetélytárs hamburger-nagyhatalomhoz, hogy közben nem mutogat és a nevét sem írja ki. Az üzenet pedig világos. Minden elmúlik egyszer, az adalékmentes ételnek is az a feladata, hogy ehetetlenné váljon az idő múlásával; nem pedig az, hogy 34 nap múlva, az asztalon hagyva is ugyan úgy nézzen ki, mint mikor megvásároltuk az étteremben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek