Retek, hagyma, friss zöldborsó - Mikrózzunk zöldeket

Régen a nagymamák kamrái voltak azok, amik télre elraktározták a nyári napsütést és a ropogós ízeket. Ma már sokunknak nincs akkora szerencséje, hogy befőzős nagymama legyen a családban, így nekünk kell gondoskodni arról, hogy a kiürült vitamintartalékainkat valahogyan pótolni tudjuk. De a friss zöldségekre, így a Szezonja van! piaci zöldség-gyümölcs ajánló cikkekre is még várni kell egy kicsit.

Forrás: Pixabay.com

Valamit azonban addig is kezdeni kell a friss zöldborsó utáni csillapíthatatlan vágyunkkal, és erre jók a csírák és a mikrozöldek, amikről dietetikusunk már behatóan írt is korábban. Éppen ezért, most egy praktikus programot ajánlunk a figyelmükbe, amin nem csak tudást, de csíramag-mintát és ehető szobanövény magot is kapnak majd.

A Gyüttment Fesztivál szervezésében megrendezett Csíráztatás és ehető szobanövények workshopot március 30-ra tervezik. A csíráztatáson kívül az eseményen szó lesz még olyan tárolható, és tavasszal is elérhető termények kreatív felhasználásáról, mint a káposzta, alma, gyökérzöldségek, de megtudhatják majd azt is, melyek az ehető szobanövények.

Mivel a workshopra csak korlátozott számban lehet jelentkezni a hatékony együtt dolgozás miatt, a részvétel regisztrációhoz kötött. A workshop koránkelő ára 5 000 forint március 27-ig, a helyszínen pedig 6 000 forint – olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a regisztrációs űrlapot is megtalálják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek