Foci és tapasz, avagy spanyol legendák csapnak össze Budapesten

A 2019-2020-as labdarúgó-szezon egyik legfontosabb játéka a spanyol La Liga "Classico" lesz március 1-jén, amikor a Real Madrid az örök riválisát, a Barcelonát fogadja. A játék eldöntheti, ki lesz a bajnok májusban és mint mindig, rajongók millióit szögezi majd a tévék elé. A Ritz-Carlton Budapest szállodában ezt a sportélményt egy speciális háromnapos Spanyol Extravaganza Fesztivállal fejelik meg, ahol a tapasz játssza majd a másik főszerepet.

Az eseményeken kóstolhatunk majd paella-t is ...Forrás: Shutterstock.com

A nagy játékot, amit a spanyolok El Clásico-nak neveznek, a Real Madrid Santiago Bernabéu Stadionjában játsszák majd. Ez Spanyolország második legnagyobb stadionja és a jegyeladások szerint, mind a 81 000 helye foglalt lesz. A Ritz-Carlton Budapest vetítését a szálloda Elizabeth báltermében tartják március elsején, 19-től 23 óráig. Az élő közvetítést tapas büfé és spanyol borok kísérik majd. Az est ára 15 000 forint személyenként. A rendezvény ideje alatt készpénzes bár is lesz – olvasható a Budapester.hu oldalán megjelent sajtóanyagban, ahol megtalálják a jelentkezéshez szükséges e-mail címet és telefonszámot is.

Az elsejei főeseményt két másik alkalom előzi meg. A Spanyol Extravaganza Fesztivál február 28-án, pénteken nyílik meg a Tapas és Sangria esttel. A Kupola Loungeban tapasok – kis adagnyi, hideg és meleg, sós és édes spanyol finomságok – sokaságát lehet majd megkóstolni svédasztalos formában. Melléjük pedig Sangria jár, ami egy hagyományos spanyol puncs vörösborból és apróra vágott gyümölcsökből. Az 13 órától 17-ig tartó gasztro-program ára, ahol borkóstolóra is számíthatnak, szintén 15 000 forint per fő.

... és flamenco előadás is leszForrás: Spanish Extravaganza

A fesztivál február 29-én, szombaton folytatódik, egy Michelin-csillagos séfvacsorával a Ritz-Carlton DSK Wine & Grill éttermében. Az érdeklődők két időpontra, este 18:00 órára vagy 21:00 órára foglalhatnak asztalt. A fesztiválprogram közreműködői között ott lesz a La Nube Tapas és a Bor Étterem, a 11. kerületből, illetve a 7. kerületi Fuego étterem, mely tradicionális sült csirkére specializálódott. A Monte Nevado pácolt sonkái is megjelennek az esten, ahogy a Vino Castillo is, mely spanyol borokkal, cava pezsgőkkel, sherry-vel, valamint malagai és a spanyol tömények beszállításával foglalkozik. A nagyszabású vacsora ára 35 000 forint személyenként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek