Elveszítette csillagát a világ egyik leghíresebb étterme

A Lyon közelében található L'Auberge du Pont de Collonges 55 éve megszakítás nélkül viselte a Michelin étteremkalauz által maximálisan adható három csillagot. A hírt pénteken hajnalban jelentette be a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyt szervező cég, a GL Events, ami "rendíthetetlen támogatásáról" is biztosította a francia konyhaművészet templomának számító intézményt.

A L'auberge du Pont de Collonges étteremForrás: AFP/Jeff Pachoud

A nap folyamán a Michelin is megerősítette, hogy az étteremkalauz január 27-én megjelenő 2020-as kiadásában három helyett már csak két csillaggal szerepel a Collonges-au-Mont-d'Or-i legendás vendéglő, az ínyencek zarándokhelye. A Guide szerint az étterem konyhája "továbbra is kiváló, de már nem háromcsillagos színvonalú".

Az étteremkalauz 2019 folyamán többször is próbafogyasztást tartott a Lyon melletti vendéglőben. Pénteki nyilatkozatuk szerint "fairnek kell lenni a vendégekkel szemben, végtére is a kalauz azoknak szól, akik étterembe járnak". A legfinnyásabb vendégek már jóval Paul Bocuse halála előtt rebesgették, hogy a L'Auberge du Pont de Collonges már nem a régi.

Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A 2018. január 20-án, 91 évesen elhunyt Paul Bocuse-re úgy tekintettek, mint a francia konyhaművészet megtestesülésére. A Gault&Millau étteremkalauz az évszázad mesterszakácsának nyilvánította. Utódainak minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült tartaniuk a korábbi színvonalat.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek