Egyszerre két Michelin-csillaggal is gazdagodott Magyarország

 Bécsben jelentették be a Michelin Guide szakértői hány európai város kapott új Michelin-csillagot (22 ország 38 városa), és miként változott a fine dining helyzete a kontinensen. Az eseményről Jókuti András blogja, a Világevő számolt be élőben. A híradás szerint Magyarországnak is van miért örülnie, ugyanis a régóta esélyes Babel Budapest és a Stand Restaurant is megkapta első csillagát a szakértőktől.

Forrás: Stand / Facebook.com

A két új csillagnak köszönhetően hatra nőtt a magyar Michelin-csillagos éttermek száma. Az Onyx megtartotta két csillagát, a Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha pedig az egyet.

Szulló Szabina és Széll Tamás, az Onyx korábbi séfjei, illetve a Belvárosi Piacon nyitott Stand25 tulajdonosai sokat dolgoztak azért, hogy magyar fine dining éttermük elérje a megkívánt, csillagos szintet. De ugyan ennyit tett le az asztalra a Babel séfje, Veres István és a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert párosa is, akik végre csillagra váltották az étteremtől megszokott minőséget.

Forrás: Babel Budapest / Facebook.com

A csillagokkal együtt a Bib Gourmand címeket is kiosztották. Ezt a megjelölést azok a helyek kapják, amik olcsóbbak, de kifejezetten színvonalas kiszolgálást és ételminőséget biztosítanak. Budapesten jelenleg a Petrus, a Fricska és a Stand 25 rakhatja ki ezt a matricát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek