Ha egy étterem nem fogad vendéget, nincs dolgunk vele - mondta a Michelin Guide

  A világhírű étterem minősége továbbra is változatlanul magas színvonalú, viszont már nem áll nyitva a közönség előtt, így nem felel meg a Michelin-kalauz követelményeinek. A Guide tokiói kiadásának szóvivője szerint nemrég tudomásukra jutott, hogy a Sukiyabashi Jiro többé nem fogad nyilvános foglalást, emiatt kikerült az érdeklődési körükből. A Michelin politikája szerint ugyanis csak olyan éttermekkel foglalkoznak, ahová bárki bejuthat, ha enni akar.

  2018-as kép a Sukiyabashi Jiro étterem bejáratárólForrás: The Yomiuri Shimbun/Ikuhiro Yoneda/AFP

  A Sukiyabashi Jiro 1965-ben nyitott meg Tokió Ginza negyedében és 2007 óta, mikor a Michelin első tokiói kiadása megjelent, minden évben elnyerte a három csillagot. 2014-ben Barack Obama amerikai elnök ott ebédelt Abe Shinzo japán kormányfővel. Az étterembe mindig is nehéz volt helyet foglalni, de manapság már csak a törzsvendégek és a különleges kapcsolatokkal rendelkező sushi rajongók élvezhetik a kilencvenes éveiben járó Ono Jiro séf 40 ezer jenes (112 ezer forintos) sushi válogatását.

  A Jiro honlapja szerint az étterem jelenleg nem tud foglalásokat felvenni, amiért elnézést kérnek. Mivel az étteremben egyszerre mindössze tízen tudnak helyet foglalni, a helyzet egy ideig biztos nem fog változni – írják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!