Különleges alapanyaggal lepték meg a Bocuse d'Or versenyzőit

A fürj lesz a húsalapanyag a Bocuse d'Or idei európai válogatóján, amit ebben az évben Tallinban tartanak, de a 2020. február 5-i magyarországi döntőn is ezzel kell majd dolgozniuk a továbbjutni kívánó séfeknek.

Forrás: Stefano Guidi / Shutterstock.com

Miután kiderült, mi is lesz a húsalapanyag a versenyeken, Bíró Lajos séf, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tiszteletbeli elnöke beszélt arról, hogy a közhiedelemmel ellentétben a legrangosabb szakácsverseny selejtezőin nem előfeltétel, hogy valaki profi séf legyen, amatőrök ugyanúgy „labdába rúghatnak", ha a teljesítményük megfelelő - olvasható a Híradó oldalán. 

A verseny alapanyagának kiválasztásával kapcsolatban elárulta, hogy a végső döntés mindig attól függ, hogy ki mennyire „szponzorálja be" az adott alapanyagot. De bármire is esik a választás, jelen esetben a fürjre, azt minden esetben meghatározzák, hogy melyik országból, milyen fajta húst, halat (a februári magyar döntő esetében pisztrángot), zöldséget lehet használni a versenyen.

A felkészülés menetéről pedig azt mondta el, hogy ez a versenyidőszak legmonotonabb része, ami „nagyon nagy szenvedésekkel jár". Az egyik nap előkészítik, a másik nap megfőzik az ételt a csapatok, és ezt folyamatosan, két hónapon keresztül végzik, vasárnap kivételével minden nap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek