Fagy ide, fagy oda, jön a téli Etyeki Piknik

A hét éve indult rendezvény immár négy évszakos gasztronómiai és kulturális eseménnyé nőtte ki magát, amire a korai, 9 órás kezdés és a hideg ellenére is sokan látogatnak ki. A 2020. január 18-ra tervezett Téli Etyeki Pikniken az érdeklődők bepillanthatnak a disznóvágásba, megnézhetik a látvány malacsütést, megízlelhetik a helyi forralt borokat és gasztronómiai ínyencségeket.

Forrás: etyekipiknik.hu / FB

Mivel a rendezvényre egyre több termelő jelentkezik, az etyeki pincészetek mellett a látogatók találkozhatnak majd a helyi borvidék többi településéről érkező borászokkal, de felvonulnak a legismertebb villányi, tokaji, szekszárdi pincészetek is, sőt idén még az aradi Ménes-Hegyalja képviselői is ellátogatnak Erdélyből.

A Téli Etyeki Pikniken a gyerekeket matinéprogram, a családokat kézműves termékek, csokoládékészítő műhely, állat-és hangszersimogató és a Fonó Budai Zeneház zenei produkciói is várják. 

A Piknik is zöldebb lett

Ahogy a piknik logójában is látni, a fesztivál nem csupán a gasztronómiai és kulturális hagyományokat óvja, hanem a környezetet is, és ezért egyre zöldebbé igyekszik válni. Az Etyeki Piknik törekvéséhez csatlakozott a Zöldövezet Egyesület, aminek segítségével a látogatók is környezettudatosabban szórakozhatnak. A helyszínen keressék majd a sárga pólós hulladékmentő csapatot, akik nem csak a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban segítenek, hanem tippeket, tanácsokat is tudnak adni a hulladékcsökkentés, tudatos fogyasztás, zero waste elvekkel kapcsolatban – olvasható az Etyekipiknik.hu oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek