Vettek már részt tematikus borkóstolón? Ha nem, itt az ideje

  Ezen a csodálatos vidéken ma már alig akad olyan év, amikor az időjárás ne avatkozna bele a borkészítésbe, mondják a szakértők. A 2016-os év is ilyen volt. Április végén váratlan fagy sújtotta a legjobb területeket, a megmentett tőkéken és fagymentes dűlőkben viszont ismét megmutatkozott, hogy Burgundia még egy viszontagságos évben is emlékezetes borokat ad.

  Forrás: Burgundia 2016 / Bortársaság / Press

  A Bortársaság 2020. január 28-i BorSuli rendezvénye azokat a frissebb, gyümölcsösebb és élénk savú vöröseket, illetve érettebb és teltebb fehéreket mutatja be a jelentkezőknek, amilyeneket még Burgundia sem tud minden évben prezentálni. Néhány borkritikus szerint a '16-os borok precízebbek és jobban közvetítik a dűlők karakterét, mint az évtized évjárataként emlegetett 2015-ösök.

  Az estén tehát hét burgundi kerül majd a poharakba ebből a különös, és nehéz évjáratból, miközben a szakértők és Furják Andrea, a házigazda átfogó képet adnak arról, mi is történt a borvidéken és milyen módszerekkel oldották meg a borászok a többismeretlenes egyenletet – olvasható az esemény Facebook oldalán, amin keresztül a jegyek is megvásárolhatók.

  A szervezők azoknak ajánlják ezt az eseményt, akik kóstoltak már burgundit, de részletesebben is megismernék Franciaország talán legtöbbre tartott borvidékét.

  Többet szeretnének megtudni a pinot noir és chardonnay fajtákról a 2016-os évjárat borain keresztül, illetve kíváncsiak, hogyan készültek, és milyen stílusúak a 2016-os burgundi borok.

  A kóstolt borok között ott lesz többek közt a D. de Montille Bourgogne Blanc 2016, a Domaine de Montille Meursault Les Porusots 2016 1er Cru és a Th. Liger-Belair Corton Les Renardes 2016 Grand Cru is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!