Ekkora whiskys palackot még senki sem látott

  A világ legnagyobb palack házasítatlan malátawhiskyjét (single malt whisky) 15 000 angol fontért, vagyis csaknem 5,9 millió forint sikerült visszavásárolnia a Tomintoul szeszfőzdének, ahol eredetileg palackozták. A hatalmas, 105,3 literes üveget egy 2019. december 18-án véget ért liciten vásárolták meg.

  A hatalmas üveg visszakerült oda, ahol készítettékForrás: Tomintoul Single Malt Whisky / News

  A 14 éves Tomintoul whisky-vel töltött palack megközelítőleg 180 kilót nyom, magassága pedig nagyjából 150 centiméter. A nem mindennapi kiszerelés 150 hagyományos üveg italnak felel meg és eredetileg két helyi vállalkozó kérésére készítették el, akik ezzel a látványossággal szerették volna emelni a környék turisztikai értékét - olvasható a Tomintoulwhisky.com oldalán.

  A palackot 2009 augusztusában töltötték fel whiskyvel a Guinness World Records felügyelőinek jelenlétében. A munkát a Tomintoul szeszfőzde 14 fős csapata végezte. De az üveg egészen 2012-ig el sem hagyta Tomintoul települését. Első utazására végül azért került sor, hogy a monstrum palack részt vegyen az Edinburgh-ben szervezett Scotch Whisky Experience nevű rendezvényen, de nem sokkal később ismét visszakerült a faluba. A szeszfőzde nyilatkozata szerint, mindenki nagyon örül a csapatban, hogy 10 év után végre újra az övék a palack; amit egyébként a látogatók nemsokára meg is nézhetnek, ha idelátogatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!