Ilyen ajándékot még egy múzeumba se vitt a Mikulás

Az ország legjobb pálinkái 2019. december 6-án, a Pálinka Napján érkeztek meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba. A Mikulás többek között feketeberkenye, jázmin szőlő és piros vilmoskörte pálinkákat, vagyis az elmúlt hat év legjobbjait tette be a múzeum vitrinjeibe.

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum / Press

A Vajdahunyad Várában a 2014 és 2019 között kiosztott díjnyertes, országgyőztes termékek már megtekinthetőek. De az együttműködési megállapodás szerint, amit a múzeum és a Pálinka Nemzeti Tanács aláírtak, a most kiállított italok mellé évről-évre bekerülnek majd az Országos Pálinka- és Törkölypálinkaverseny győztes termékei is.

A múzeumban jelenleg láthatják a Szicsek Pálinkafőzde feketeribizli pálinkáját, az 1 csepp Pálinka zenit szőlő-kései meggy pálinkáját, az Árpád és Vadász Pálinkák prémium piros vilmoskörte pálinkáját, a Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlő pálinkáját és a Brill Pálinkaház Jázmin szőlőpálinkáját. A vitrinbe került Magyarország legjobb pálinkája is – a 2019-es díjat elnyerő 1 Csepp Pálinka feketeberkenye pálinkája.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek