Itt kristálycsillárok és ólomüveg ablakok között hamburgerezhet

Sok utazó szerint a világ legszebb McDonald's étterme Portugália egyik tengerparti városában, Portóban található. Az 1995-ben megnyitott étterem korábban a híres Cafe Imperialnak adott otthont, amit a kávézó az 1930-as évek óta foglalt el. Bizony, sanszos, hogy a gyorséttermi lánc 36 899 helyszíne közül ez az egyik, hanem a legszebb – írja cikkében az Insider.

Lenyűgöző a portói gyorsétterem épületeForrás: yuka HAYASHI from Osaka/Wikimedia Commons

Az épületet az Art Deco stílus kiváló példájának tekintették, így amikor a McDonald's átvette a helyet, megtartotta fő építészeti elemeit.

A csodálatos, macskaköves utcáiról és történelmi középkori városközpontjáról ismert Portóban a McDonald's épületéhez közeledve rögtön észrevehető a portugál szobrász, Henrique Moreira óriás bronz sas figurája. Amikor a Cafe Imperial 1936-ban megnyílt még forgóajtón lehetett bemenni az épületbe, ami azóta eltűnt.

Porto, McDonald'sForrás: Marco Varisco from Albany/Wikimedia Commons

Az étterembe belépve rögtön szemet szúrnak az Art Deco stílus jellemzői: a mennyezetet díszítő látványos kristálycsillárok és a pult mögött található masszív ólomüveg ablakok.

Az ablaküvegek kávéval, kávézással kapcsolatos jeleneteket ábrázolnak, a termesztéstől és a feldolgozástól egy csésze élvezetes fekete elfogyasztásáig.

Az ólomüveg ablakot Ricardo Leone portugál művész készítette, ami a korszak kifinomult munkája. A mennyezetről lógó kristálycsillárok, az ólomüvegablakok és a berendezés éles ellentétben állnak azokkal a gyorséttermekkel, amelyekben általában elfogyaszthatjuk kedvenc hamburgerünket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek