Még Alfonzó nevének titkára is fény derül ezen a spanyol boresten

A spanyol borkóstolót 2019 májusában rendezték meg először. Mivel nagy volt a közönségsikere, ezért a szervezők rögtön elkezdtek gondolkodni a folytatáson. A 2020. május 15-re tervezett bornap különlegessége az lesz, hogy Magyarországon sehol nem lehet majd ennyi külföldi bort egy jeggyel, egy helyen kóstolni, mint a Fiesta de Vino eseményén. Sőt a Stefánia Palotában tartott rendezvényen a borok mögött álló spanyol borászok és borszakemberek is jelen lesznek.

Forrás: Fiesta de Vino / Press

A helyszínt tekintve a borkóstoló a Duna Palotát kinőve a Stefánia Palotába költözik, és az egykori úri kaszinó összes termét birtokba veszi a kerttel együtt.

Itt majd azt is megtudhatjuk, hogy miért hívták Alfonzónak az egykori híres magyar bűvészt, és mi köze volt hozzá az Osztrák–Magyar Birodalom egyik leghíresebb kaszinójának.

Ami pedig a jegyeket illeti, a fesztivál 2020-ban is tartja az „egy jeggyel mindent" konstrukciót, így egy belépővel az összes kiállító borát meg lehet majd kóstolni a nyitva tartás teljes ideje alatt (2020. május 15-én, 12.00–21.00). A jegyeket a tavalyi early bird áron egészen karácsony napjáig kaphatók – olvasható a fiestadevino.hu oldalán.

Forrás: Fiesta de Vino / Press

A 2020-as Fiesta de Vino interaktív élménykurzusokat is kínál, ahol megharcolnak egymással a buborékok, tanulhatunk és kóstolhatunk majd muzeális borokat és még egy élményterápián is részt vehetünk Pedro Ballesteros Torres Master of Wine-nal. A spanyolok tudják mi a hosszú élet titka és jövőre meg is mutatják azt az érdeklődőknek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek