Hegyi ösvényeken másznak fel a vendégek az ikonikus étteremhez

A Svájcban található Äscher étterem tulajdonosváltás után nyitotta meg újra kapuit. Az étterem eredetileg vendégháznak épült 1884-ben, majd az ország egyik legismertebb étterme lett. Különleges bájához nagyban hozzájárul különleges fekvése is, ugyanis a ház egy sziklára, pontosabban egy sziklába van beépítve, írja a Matador Network.

Nem könnyű feljutni, de a hely nagyon megéri a lihegéstForrás: Berggasthaus Aescher-Wildkirchli/Facebook

A svájci Wasserauen közelében található étterem korábbi tulajdonosa az előző szezon végén hagyta ott a helyet, mivel szerinte az infrastruktúra és a ház elavult, és képtelenség tartani a tempót a vendégek rohamával. A legtöbb látogató Wasserauenből jön kabinos felvonóval, de a kalandvágyóbbak hegyi ösvényeken másznak fel az étteremhez. Jelenleg ezek az ösvények még hóval borítottak, így ha valaki kedvet kapott a túrához, érdemes utána nézni, hogy éppen milyen a helyzet Wasserauen környékén.

A frissen újranyitott étterem akkor lett igazán népszerű, amikor bekerült a Huffington Post 2014-es, a világ öt legizgalmasabb éttermét tartalmazó felsorolásába, később pedig egy National Geographic címlapfotó pörgette fel még jobban az érdeklődést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek