Találtunk egy helyet, ahol találkozik a művészet és a bagel

Szeretjük az olyan helyeket, ahol az étkezés, az ételek elkészítése valamilyen formában találkozik, összekapcsolódik a művészettel. Budán, a Budapest Bagelben nem ez a szombati, 2019. november 23-i brunch lesz az első, amikor a ropogós bagel iránt rajongó, nyugiban reggeliző közönség fotóssal, ékszerkészítővel, vagy egy vadvirág-bár vezetőivel találkozhat - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Forrás: Dorottya Molnár / Budapest Bagel / Facebook.com

A szombat reggel 10 órakor kezdődő Budapest Bagel Brunch-ra ellátogatók a reggelijükön kívül Talabér Géza fotós munkáival és főzőtudományával ismerkedhetnek majd meg közelebbről. A brunch a szakács jóvoltából a húsimádás jegyében zajlik majd. A belépés díjtalan, csak reggelizéshez kötött.

De mégis mi fán terem a bagel?

A bagel esetében egy különleges péksüteményről beszélünk, ami New Yorkból indult világhódító útjára. Bár úgy néz ki, mint egy lyukas zsemle, vagy egy fonott kalács, amihez elfogyott az alapanyag, a tésztáját tekintve egyikhez sem hasonlít igazán. A bagel sűrűbb, édesebb és ruganyosabb, ez pedig az elkészítés technikájának köszönhető.

Az álomhármas - bagel, krémsajt, füstölt lazacForrás: Shutterstock.com

Elkészítése nem bonyolult, bár időigényes, ahogy minden kelt tésztáé. A titka, hogy a formázás, pihentetés, újrakelesztés után, de még a sütés előtt, elő kell főzni a tésztakarikákat. Így lesznek olyan meglepően finomak: csillogóak, ruganyosak, de nem morzsalékosak. Éppen ezért imádják annyira Amerikában – mert szuper szendvicsalapot képez. A legkedveltebb és -elterjedtebb szendvics-klasszikus a krémsajt és a füstölt lazac találkozása - de persze bármilyen finom friss feltéttel fogyasztható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek