A hagyományos ízek kedvelőit várja most a szomszédos szecessziós város

Régi receptekkel, hagyományos finomságokkal várja látogatóit a Meet&Eat gasztrofesztivál a Szentháromság-szobornál, Szabadkán. A rendezvényt vasárnapig van idejük meglátogatni.

A régi receptek és ételek fesztiválján különböző házias falatok közül válogathatnak az odalátogatók, de az édességek kedvelőire is gondoltak a szervezők.

Sült kolbászt is lehet kóstolhatni - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Usacheva Ekaterina

A város központjában sorakozó standokon különböző kolbászok tekeregnek, sonkák illatoznak és üvegbe töltött, hagyományos májasok sorakoznak. Bőven akad kínálat füstölt mangalicaszalonnából és -kolbászból is, ráadásul ez utóbbit sült formában is meglehet kóstolni.

Akik a diétásabb ételeket kedvelik, azok halas fogások közül is választhatnak.  

Azoknak is érdemes átruccanni a szecesszió városkába, akik inkább édességet ennének: különböző nyalókák, csokoládék, illetve kalácsok lesznek terítéken. Nagy keletje van továbbá a helyi kürtős-kalácsnak is, amely főleg fahéjas, diós, kakaós, mogyorós ízben fogy, de ezen kívül van még a vaníliás, kókuszos, kekszes és a legújabb a mogyorókrémes formában is - derült ki a vajdasági Pannon RTV tudósításából.

A vasárnapig tartó rendezvényen a hagyományos receptek alapján készült finomságok lesznek fókuszban, így régies ízekkel teli gasztrotúrát tehetünk ezekben a napokban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek