Hétvégén ismét megnyílnak a zsólyomkai pincesor kapui

  A „Zemplén főváros" romantikus pincesorán 2019. október 19-én rendezik meg a Tokaj-hegyaljai szüret tradicionálisnak számító eseményét, a Zsólyomkai Nyitott Pincék napját. A hegyaljai boros rendezvényeket záró eseményt a Zsólyomka-patak két oldalán épült történelmi pincesoron tartják. A fesztiválozók itt, illetve a nyitott pincékben és présházak előtt kóstolhatják meg a jellegzetes furmintokat, a hárslevelűt, a vidék muskotályos borait, valamint a szamorodnit és az aszút – olvasható a Turizmus.com oldalán.

  Forrás: Youtube.com - Zemplén Televízió screenshot

  A nyitott pincék és présházak előtt disznótoros ételek járnak a jó borok mellé, a gyerekeknek pedig frissen préselt, édes must töltődik a poharukba. A pincesor minden évszakban szép, de ősszel igazi vadromantikus hellyé alakul, ahogy a házfalakra, kerítésekre felfutott levelek és indák vörösre, lilára, sárgára váltanak. Ha erre járnak, a fényképezőgépet ne hagyják otthon!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!