Újdonságokra is számíthatunk az idei Bordói Novemberen

Több mint hatvan hazai kiállító mintegy 150 bora várja 2019. november 16-án a bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Bordói November Nagykóstolón. 2019 újdonsága, hogy a rendezvény BDX különteremmel bővül, ahol kiegészítő jeggyel 20-féle bordeaux-i bort kóstolhatnak majd korlátlanul a vendégek. Ezzel a lehetőséggel képet kaphatnak arról, hol tartanak a magyar bordói házasítások az „etalonhoz" képest. Az idei év másik csúcspontja az a mesterkurzus lesz, amin az amerikai kontinens mutatkozik be a bordói fajtákkal.

Forrás: bordoinovember.hu

A Bordói November Nagykóstolón összesen 13 borvidék mutatja be bordói típusú borait a budapesti Corinthia Hotelben, ahová a szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén is ezernél több főt várnak. A kiállítótérbe november 1-ig early bird jegyek 3000 forint kedvezménnyel válthatók. A nyolcórás rendezvényen három ingyenes borkollégiumi pop-up school előadáson is részt vehetünk. Közülük az egyiket a sokak által csak „Monsieur Cabernet Franc"-ként tisztelt villányi borász, Malatinszky Csaba tartja majd, és mutatja be borait, valamint filozófiáját - olvasható a sajtóközleményben és a kóstoló oldalán.

A főszervezők elmondása szerint, a bordói stílusú boroknak népes rajongótábora van itthon is. A Bordói November Nagykóstoló különlegessége pedig az, hogy az itthon amúgy nehezen hozzáférhető tételekkel is találkozhatnak a vendégek, valamint az egyik mesterkurzuson a tengeren túli bordói házasítások is terítékre kerülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek