Gasztro-programok balatoni sushival és újborokkal

Badacsonyba egy pillanat alatt köszönt be az ősz október végén. Ezer színnel – sárgával, bordóval, vörössel, lilával és arannyal – érkezik, illetve sokféle új ízzel és illattal, amit az őszi szellő sodor felénk a badacsonyi lankákon. Mikor végre vége a szüretnek, jöhet egy kis nyugalom; ilyenkor van idő az új étlapokra, a szezonális alapanyagok beszerzésére, a gasztro túrákra és a nagy sétákra.

Forrás: @Szindbadazutazo / Bor•Gasztro•Balaton

A vénasszonyok nyara – reméljük még eltart egy darabig – két ízes-illatos programot is kínál Badacsony vidékére. A legközelebbi a Gasztrohegy új évadának első felvonása, a Nem HEKK hétvége lesz, amit 2019. október 26-27-re terveztek a szervezők. Az előző Gasztrohegy alkalmakhoz hasonlóan a vidék vulkanikus boraihoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói, és mindenkit arra invitálnak, hogy fogásról fogásra, lépésről lépésre ismerje meg a Badacsonyt.

Az októberi Nem HEKK hétvégén sok-sok hallal készülnek a séfek: lesz pisztráng, lazackaviár, oroszos vonal, balatoni sushi, fogas tatár és pontyfilé is. A teljesség igénye nélkül, íme egy kis ízelítő a kóstolható fogásokból: A Tölgyes Kúria füstölt fogas kocsonyával és vaslapon sült keszthelyi tokhal kolbásszal készül, a Bonvino Borbár füstölt leső harcsát tálal cékla-alma-zeller szalmán, az Istvándy Birtok és Borműhely, lazac pisztránggal és grill zöldségekkel, a Laposa Birtok pedig medvecukros posírozott tokhallal és Kárász Gin tonic-kal kedveskedik a gasztrohegyezőknek.

Forrás: Bor•Gasztro•Balaton

A soron következő badacsonyi program pedig már átcsúszik novemberre. Az I. Badacsonyi Újbor Kóstolót 2019. november 16-ra tervezik a stílusosan újjáélesztett Hableányban. A szervezők szerint az ősz legizgalmasabb balatoni kóstolójának ígérkezik az esemény, amin 12 pincészet vesz majd részt, több mint 30 kóstolható borral. Az Újbor Kóstolón választ kaphatunk majd arra, hogy milyen volt és lesz az évjárat? Mennyire volt küzdelmes a szüret? Miben segítenek egymásnak a régió borászai? És mivel minden kérdés közös pontja a Badacsony, ezért a résztvevő borászok nem csak egy újbort visznek majd, hanem két izgalmas, régebbi tételt is. A sétálókóstoló ára 4900 forint, ami a vendégeket feljogosítja az összes bor kóstolására – olvasható az esemény Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek