Itt találja a legjobb olívabogyót és olívaolajat

  Ötödik alkalommal lett Isztria a legjobb olajbogyó termelő régió. A népszerű „Flos Olei 2020" publikációban, amelyet az olívaolajok bibliájának tartanak, a világ 500 legjobb olívaolaját ismertetik - és ebből 79 horvátországi.

  Olívabogyó a tengerpartonForrás: Pixabay / Készítette: leszek_kruk

  A 79 horvát olívaolaj termelő közül 77 Isztriából származik, egy Dalmáciából és egy a Primorska-goranska megyéből. Mivel így Isztria már ötödször szerepel a legtöbb termelővel a listában, ezért a helyiek büszkén mondhatják, hogy ez a térség legjobb minőségű olajbogyóval és olívaolajjal rendelkezik.

  A maximum odaítélhető 100 pontból három isztriai termelő kapott 98 pontot - ez kiemelkedő eredménynek számít. A térségben egyébként rendkívül nagy figyelmet szentelnek ennek a tevékenységnek, több mint két évezreden keresztül ápolják az olívaolaj készítésének a hagyományát,  tudtuk me a horvát HrTurizam cikkéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!