Filmre viszik a vörösboros marharagu nagyasszonyának életét

  A popkultúra kirobbanthatatlan alakjaként, Julia Child életébe már bepillanthattunk a Julie & Julia című mozifilmen keresztül, ahol Merly Streep alakította a vörösboros marharagú (Boeuf Bourguignon) nagyasszonyát. Azt az ízig-vérig amerikai háziasszonyt, aki diplomata férjét követve Franciaországba ment és még annál is tovább – amerikaiként, sőt nőként beiratkozott a híres párizsi Cordon Bleu főzőiskolába, elismert séfektől tanult és végül maga is séf lett, étterem nélkül.

  Forrás: ©Lynn Gilbert, 1978. / Wikipedia.org

  De elsősorban nem emiatt ismerik Amerika szerte, hanem mert a háború után, a tévé képernyőjén keresztül, újra kézen fogta nőtársait és visszavezette őket a konyhába – abban a korban amikor általánossá vált az ötperces ebéd és a tízperces vacsora. A The French Chef című tévéműsor 1962-től 1973-ig, 10 évadon át futott és 80 részen keresztül vezette be az érdeklődőket a konyhaművészetbe – olvasható a foodandwine.com oldalon.

  A séf életéről azonban most először készül dokumentumfilm, amin a CNN Films és Betsy West, illetve Julie Cohen dolgoznak majd (a kétfős csapat nemrégen Emmy díjat nyert és Oscar-díjra is jelölték őket RBG című dokumentumfilmjükért, amiben Ruth Bader Ginsburg, a Legfelsőbb Bíróság elnökének életét dolgozták fel). Új projektjükben Julia Child életrajza mellett hangsúlyt kap majd az amerikai kultúra és a gasztronómiai hagyományok bemutatása is.

  Julia Child újraépített konyhája a Smithsonian Nemzeti MúzeumbanForrás: ©Matthew G. Bisanz / wikipedia.org

  A film értékéhez hozzátesz még az is, hogy az ötletet nem csak Julia Child családja, hanem a munkásságát őrző és folytató Julia Child Foundation for Gastronomy and Culinary Arts (Julia Child Gasztronómiai és Konyhaművészeti Alapítvány) is elfogadta. A film forgatásának és bemutatójának időpontjáról még nincsenek információk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!