Cukorka vagy kapszula? - Skót whisky egészen másként

A Glenlivet whisky lepárló üzem a világ második legtöbbet forgalmazott scotch-át gyártja. És bár az alapítók és a mostani tulajdonosok is arra tették fel mindenüket, hogy a világ leginkább hagyományőrző italával foglalkozzanak, az újítások és a meghökkentő ötletek mégis mindig jellemezték a cég profilját. Arra a lépésre azonban, amit most eszeltek ki, senki nem számított. Az üzem legyártotta ugyanis a világ első whisky-kapszula kollekcióját – olvasható a delish.com oldalán.

#nincsszükségpohárraForrás: The Glenlivet / Facebook.com

Kapszulahotelről és kapszulagardróbról már hallottunk, de hogy valaki 23 milliliternyi whiskyt töltsön tengeri algából készült, kis méretű, áttetsző párnácskákba, olyan még nem volt. A cég úgy hirdeti az innovatív ötletet, mint a pohár és szennyeződés nélküli koktélozást.

A kapszulákat, amik úgy pattannak szét az ember szájában, mint az itthon is egyre elterjedtebb, tajvani eredetű, Bubble tea tápiókagyöngyei, a London Cocktail Weeken mutatták be a nagyközönségnek. A rendezvényen a projekt környezetvédelmi – nincs pohár, nincs mosogatás, nincs vízpazarlás, viszont a whisky változatlan formában élvezhető – szempontjait emelték ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek