Egy szupermarketes whisky lett a világ legjobb 12 év alatti párlata

A német szupermarket lánc, a Lidl saját márkás Queen Margot 8 Year Blended Scotch Whisky-jét hozták ki győztesen az idei World Whiskies Awards "12 éves és alatta érlelt" kategóriában. A 8 éves szeszes italt egy 40 fős, nemzetköz zsűri választotta ki, akik 2018 decemberében, majd 2019 januárjában, illetve februárban ültek össze, először Edinburgh városában, aztán Tel Aviv-ban és Melbourne-ben, hogy vakkóstolás alapján kiválasszák a legjobbakat – olvasható a dailymail.co.uk oldalán.

Forrás: pixabay.com

A készítők a Queen Margot scotch whisky-t tradicionális eljárással készítették és 8 évig érlelték tölgyfahordóban. Kategóriájának díjnyertes italát jelenleg 13,49 fontért (nagyjából 5000 forintért) árulják a brit üzletekben.

De nem ez volt az üzletlánc első ilyen magas díjazása. 2016-ban a 30 font (12 ezer forint) körüli áron kapható, GlenAlba nevű 22 éves italuk kapta a legjobb "különleges kiadású" whisky díját, a három éves Queen Margot Scotch Whisky pedig a legjobb 12 év alatti korlátozott kiadású scotch-ok között lett az első.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek