Egy szupermarketes whisky lett a világ legjobbja

  A német szupermarket lánc, a Lidl saját márkás Queen Margot 3 Year Blended Scotch Whisky-jét hozták ki győztesen az idei World Whiskies Awards díjátadón. A 8 éves szeszes italt egy 40 fős, nemzetköz zsűri választotta ki, akik 2018 decemberében, majd 2019. januárban, illetve februárban ültek össze, először Edinburgh városában, aztán Tel Aviv-ban és Melbourne-ben, hogy vakkóstolás alapján kiválasszák a legjobbakat. A döntőben a Lidl üvege végül megelőzte az olyan ismert márkákat is, mint a Johnnie Walker Black Label, vagy a Ballantinesolvasható a dailymail.co.uk oldalán.

  Forrás: pixabay.com

  A készítők a Queen Margot scotch whisky-t tradicionális eljárással készítették és 8 évig érlelték tölgyfahordóban. A díjnyertes italt jelenleg 13,49 fontért (nagyjából 5000 forintért) árulják a brit üzletekben.

  De nem ez volt az üzletlánc első ilyen magas díjazása. 2016-ban a 30 font (12 ezer forint) körüli áron kapható, GlenAlba nevű 22 éves italuk kapta a legjobb "különleges kiadású" whisky díját, a három éves Queen Margot Scotch Whisky pedig a legjobb 12 év alatti korlátozott kiadású scotch-ok között lett az első.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!