Edinburgh-ben nagyszabású whisky projektre készülnek

A legismertebb whiskyk, likőrök, párlatok és sörök forgalmazója a Diageo hatalmas lépésre szánta el magát és nemrég benyújtott egy projekttervezetet Edinburgh városa felé. A célja az volt, hogy átalakítsa a korábbi House of Fraser áruház üresen hagyott műemlékvédelem alatt álló épületét.

Forrás: Alexandru Nika / shutterstock

A három szintes sarokház ikonikus építménye a városnak, de mivel a cég benyújtott tervei nem sértik a jogszabályokat, így az Edinburgh Világörökségi Bizottság és a lakosok is zöld utat adtak a whisky történetét bemutat turistaközpontnak. A projektre még nem írtak ki konkrét büdzsét, de a ház méreteit és a modern elképzeléseket látva, mélyen a zsebükbe nyúlnak majd a tulajdonosok – olvasható a BBC News oldalán.

A Diageo Johnnie Walker whisky Élményközpont 180 helybélinek teremt majd munkalehetőséget és három emeleten szolgálja majd ki a kíváncsi látogatókat. A tervek szerint lesz az épületben egy bár, ahol élőzenét játszanak esténként, lesz közösségi tér és a cég whisky akadémiája is helyet kap a területen. Az üzleteket az utcaszinten rendezik majd be. Ha minden engedélyt megkap a cég, akkor a munkálatokat 2020 karácsonyára már be is fejezik.

LátványtervForrás: bbc.com/Diaego

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek