Soha nem ízlelt bourbon-nel állt elő a világ két legnagyobb whisky lepárlója

Korábban már írtunk a Lidl Queen Margot whisky-jének nem vár sikeréről, most viszont egy olyan ital került a bourbon és whisky kedvelők látóterébe, amilyet eddig még nem készített senki. A Legent névre hallgató Kentucky straight bourbon whiskey-t két pálinkafőző mester, a Jim Beam hetedik generációs mestere Fred Noe, és az első japán stílusú whiskey lepárló egyik alapítója Fukuyo Shinji ötölte ki, majd valósította meg - írták a Esquire.com oldalán.

Forrás: Suntory Whisky / facebook.com

A két szakember már évek óta ismerte egymást mikor úgy döntöttek, hogy közösen is hódolhatnának a szenvedélyüknek, vagyis kitágíthatnák a whiskey készítés határait. Végül 2014-ben a Kentucky állambeli Jim Beam vállalt és a japán Suntory összeállt, és megalapították a Beam Suntory-t. Ezt követően szépen lassan, hosszú évek alatt összefésülték a bourbon készítés és a whisky lepárlás tradícióit, kóstoltak, beszélgettek, ötleteltek. Az eredmény végül egy olyan bourbon lett, ami a cherry és a vörösboros hordókban való érlelésnek köszönhetően gyümölcsösebb és lágyabb, mint egy átlagos bourbon.

Az elkészítés első fázisait Noe felügyelte, míg a házasítás részleteit Fukuyo intézte. Így ha megízlelik az italt az első amit kiéreznek majd belőle az a gazdag, meleg, hordós íz lesz, majd érkeznek a japán whiskey jegyei, az egymást fedő ízek és a lágy, krémes, kifejezetten hosszú lecsengés. A szakemberek tisztán fogyasztva is ajánlják, de jelenleg ezt tartják a legfinomabb koktélalapnak például egy Old Fashioned koktélhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek