Még vegetáriánus szárma is készül ezen a vajdasági rendezvényen

  A szárma, vagyis a töltött káposzta rendkívül közkedvelt étel Vajdaságban, a téli időszakban pedig szinte nincs is olyan család, ahol ne készítenék el legalább egyszer ezt az ínycsiklandó, ám gyomrot nem kímélő ételt.

  Szárma főzőverseny is leszForrás: Facebook / Udruženje ORIGO Egyesület

  A Szármafesztivál a Bajmok-Bácsalmás határátkelőhelyhez közeli Topolyán, október utolsó hétvégéjén, azaz 26-án és 27-én sokféle programmal várja a látogatókat.

  A rendezvényen versenyt is szerveznek a legjobb és legbátrabb csapatok számára, akiknek ezt az ételt kell majd elkészíteniük. Idén is 5-10 fős csapatok jelentkezését várják, a nevezési díj pedig 2500 dinár, ami átszámolva 6700 forint egy csapat részére. Az összeg tartalmaz 2,5 kg darált húst, tüzelőanyagot és kenyeret, a többi hozzávalót azonban mindenkinek magának kell biztosítania.

  Vannak akik cserépedényekben, parázson főzik a szármátForrás: Facebook / Udruženje ORIGO Egyesület

  A verseny három kategóriában zajlik majd: klasszikus szármát, különleges szármát és vegetáriánus szármát is készíthetnek a vendégek. Aki pedig nem szeretne főzni, annak is lehetősége lesz megkóstolni a káposztába zárt húsgombócokat -  a helyszínen korábban már elkészített szármát is lehet majd vásárolni.

  A látogatókat kirakodóvásár is várja, helyi termékekkel és számos gasztronómiai finomsággal, de zene is lesz: szombaton délben a La Banda női tamburazenekar lép fel, fél háromkor a Parno Graszt együttes ad koncertet, este hat órakor pedig a jól ismert Seen Seekas lép színpadra.

  Vasárnap is várják a szórakozni vágyókat, ekkor a Juhász zenekar tart majd gyerek koncertet - írja a vajdasági Pannon RTV. A rendezvény további részleteiről ide kattintva olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!