Ha kíváncsiak a Szekszárd Palack boraira, itt a helyük

Egy hároméves folyamat után, 2015-ben készült el a Szekszárd Palack, amibe kizárólag a borvidék kiemelt borfajtái, a szekszárdi bikavér, kékfrankos és kadarka tölthetőek. Ezeket a borokat és az elmúlt évek tapasztalatait szeretnék megosztani a szekszárdi borászok 2019. október 22-én, egy budapesti sétálókóstolón.

Forrás: Szekszárd Palack / Pixeltaster

A borvidék közleménye szerint már az elején egyértelmű volt, hogy az új dizájnhoz a burgundi palacktípus lesz az ideális választás, mivel az itt készült borok az eleganciáról, a gyümölcsösségről és a fűszerességről szólnak. A szabványos palackhoz képest viszont egy egyedibb, hosszabb, extravagánsabb üveg mellett döntöttek, amelyen kívülről négyszer körbefut a Szekszárd felirat, és látható rajta a borvidék logója.

A palackokat és a borokat 16 szekszárdi pincészet mutatja majd be 2019. október 22-én, a Société Budapest termeiben, a Bazilikától pár lépésre. A borkedvelők itt teljes képet kapnak majd a borvidék legjobb kadarkáiból, kékfrankosaiból és bikavéreiből egy kötetlen sétálókóstoló keretében. A rendezvény 17 órától 21 óráig tart majd, és a Szekszárdi bor honlapján még lehet rá elővételes jegyet vásárolni, ami 7500 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek