Ezen a történelmi borünnepen ezerjól szórakozhatunk

  A történelmi jelentőségű Móri Borünnepen együtt van jelen a tradíció és a mai modern fesztiválhangulat. Az 1934 óta rendszeresen megrendezett fesztivált idén október 3. és 6. között tarják a belvárosban. Az ünnepen nem csak az egész évben nyitva tartó pincék várják majd a látogatókat, hanem finom háztáji ételek és gazdag kulturális program is.

  A jó borok és a jó koncertek sok embert vonzanakForrás: Móri Borünnep / FB

  Ha idelátogatnak, keressék fel a Borutcát, ahol a Móri Borvidék borászatai árusítják majd a termékeiket. A kiállítókat a Kapucinus téren találják majd meg - de a nyitott pincékbe is lehet majd kóstolni menni. A Hársfa, az Ezerjó és a Martinovics pincék már biztosan nyitva lesznek.

  Ha pedig megéheznek kóstolják meg a kvircedlit, ami egy jellegzetes sváb sütemény, vagy az esküvők hagyományos éjjeli fogásaként ismert paprikás levest, ami ezen a négynapos ünnepségen egy jó ebédnek is beillik. A programok közt lesz még képzőművészeti kiállítás Mórhoz kötődő művészek anyagaiból a Szent István Parkban, kirakodóvásár Mór belvárosában, a gyerekeket pedig vidámpark várja a Wekerle Sándor Szabadidőközpontnál - olvasható a borünnep oldalán.

  Az idei Népzenei és Néptánc Fesztiválon fellépnek többek között Szarka Tamás és a Ghymes, Rúzsa Magdi és zenekara, Nagy Feró és a Beatrice, a Blahalousiana és a Bagossy Brothers Company is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!