Bordalokkal hogy állnak? Villányban kipróbálhatják magukat

A bordalfesztiválokat több mint negyedszázada rendezi meg a Pécsi Férfikar Alapítvány és a Villány – Siklósi Borút. A hétvégén, pontosabban 2019. szeptember 27-től 29-ig tartott fesztiválon hazai és külföldi kórusok szórakoztatják majd a nagyközönséget.

A rendezvény pénteken este 18:15 kezdődik a Népek bordalaival a villányi Diófás téren, majd 19 órától egy sor jó hangulatú pincekoncerteket hallgathatnak meg a Villányi borvidéken. Szombaton Pécsett folytatódnak a programok. A Kodály Központban 16:30-tól rendezik meg a IX. Villányi Prémium Bormustrát, majd 19 órától ugyanitt Gálakoncerten vehetnek részt az érdeklődők. Bár jegyeket külön-külön is lehet venni, a kombinált jegy éri meg a legjobban, mert így a IX. Villányi Prémium Bormustra kóstolójegye mellett kedvezményes áron juthatnak hozzá az esti Gálakoncert jegyeihez – olvasható a bordalfesztivál honlapján. A kétrészes Gálakoncerten 10 különböző előadó lép majd fel, egyéni és közös művekkel. Az előadás alatt Erdélyi Dániel és a Liszt-díjas Lakner Tamás vezényelnek.

Vasárnap külföldi vendégkórusok négy borvidéki településen tartanak bemutatót. 10 órakor a Máriagyűdi Bazilika Minornál, 11 órakor a Siklósi vár udvarán, valamint a Kisharsányi Református Templomnál, illetve a Villánykövesdi pincesor pincéinél. A Bor és Dal Ünnepére Pécsett, a Széchenyi téren kerül sor 15 órakor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek