Az egyik legmagyarabb szőlőfajta legnagyobb kóstolójára készülnek

Magyarország egyik, ha nem a legkedveltebb szőlőfajtája az olaszrizling. Itthon a harmadik legnagyobb termőterülettel rendelkezik a fehér borszőlők között, Tokaj kivételével gyakorlatilag minden borvidékünkön megtalálható. A borászok elismerik a képességét: hogy rosszabb években is jól terem, és nagyobb hozam mellett is képes jó minőséget adni. Ráadásul rendkívül sokoldalú fajta. Az olaszrizlingből készült borok lehetnek könnyű, reduktív, szódát kívánó tételek, érettebb hordósak, dűlőszelektáltak, gyümölcsösek, de szépen mutat házasításban, sőt még édes borként, narancsborként és pezsgőként is – olvasható az esemény közleményében.

A kép csak illusztrációForrás: shutterstock.com

Az Olaszrizling Október Nagykóstolón, 2019. október 12-én szinte minden stílus képviselőjével találkozhatnak a fajta rajongói. A rendezvényen több mint 70 borászat mintegy 200 tételét kóstolhatják meg. Idén ráadásul számos kiállító az olaszrizlingjei mellé elhozza a rajnai rizling tételeit is, vagyis garantáltan mindenki meg fogja találni a számára legkedvesebb borokat.

Az esemény főszpronzora a neszmélyi Kamocsay Prémium márka, amelynek a borait, többek között a 2017-es Kamocsay Prémium Olaszrizlinget, kiemelt standon lehet majd kóstolni. A már megszokott ingyenes pop-up school előadások egyikét pedig maga Kamocsay Ákos borász (1997-ben Angliában az „Év Borásza", 1999-ben itthon az „Év Bortermelője") tartja „Neszmély és a rizling" témában. A nyolcórás rendezvényt, további 10 gasztronómiai kiállító is színesíti.

Jó tudni, hogy a vendégek egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul kóstolhatják a borokat, valamint látogathatják a pop-up előadásokat, sőt 2019. szeptember 27-ig early bird jegyeket is válthatnak 2000 Ft kedvezménnyel. A nagykóstoló 14 órakor kezdődik és 22 óráig tart a Corinthia Hotel Budapestben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek