Egy egész sertés a szmókerben!

Az egész sertés, vagyis a Whole Hog BBQ igazi különlegességnek számít Magyarországon, hiszen kevés magyar bbq formáció próbálkozott meg a nagyközönség előtt ezzel a nehéz műfajjal. A whole hog bbq elkészítése során már az előkészítés folyamata is igen körülményes, magas szaktudást igényel, a sütés pedig még ennél is izgalmasabb: az egészben hagyott sertés több mint egy napot tölt el a szmókerben, alacsony hőmérsékleten, hikori és almafa füstjén.

Forrás: Budabest Barbecue Company

A gondos elkészítésnek és a szmóker füstjének köszönhetően a whole hog húsa szálaira omlik szét, az íze karakteres, enyhén fűszeres, kellemesen füstös aromát kap, emellett pedig elképesztően szaftos lesz.

A Budabest Barbecue Company-ban 2019. október 23-án már 4. alkalommal készítik el ezt a különlegességet, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A whole hog-ból bontás után tálakat készítenek, melyen tépett sertéshús, ropogós sertésbőr, pirított kakukkfüves tört burgonya, bacon-ös bajor káposzta és sült almás mártás lesz – olvasható az esemény Facebook oldalán, amin keresztül a jegyvásárlás is lehetséges.

Az eszegetés mellett még tanulhatunk is egy keveset, ugyanis barbecue témájú workshopot is tartanak majd az étteremben. A fejtágítás középpontjában a whole hog-hoz kötődő bbq ismeretek lesznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek