100 legjobb magyar borból közel 75-öt kóstolhat most szombaton

A szeptember 5-én megjelent Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazint az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztóknak pedig igazodási pontot nyújtson a borválasztásuk során. A szeptember 21-én megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstolón a kiadványban szereplő borok mellett további 70 borukat hozzák el hazánk legjobb borászai.

Forrás: Szmodits Balázs/Borászportál

Miközben a könnyedebb tételek is bekerültek a listára, vagyis a magazin segítséget nyújt akkor is, ha valaki a középső polcról választana bort, az azonos szakmai gyökerekből táplálkozó zsűri koherens tudáshalmaza garantálja, hogy valóban az arra méltó borok kerültek be a Winelovers 100-ba – mondja Bálint László nemzetközi borakadémikus, a bizottság elnöke a teszt kapcsán.

A legjobb 100-ból a szeptember 21-én a Corinthia Hotel Budapestben megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstolón közel 75-öt kóstolhatnak meg egyetlen jegy áráért az érdeklődők. A kiállítók a „győztes" tételeiken kívül további kiváló boraikat is elhozzák. Ingyenes Pop-Up Kurzusok keretében a pincészetek képviselőinek jelenlétében bemutatkozik a Winelovers 100 győztes bora, a teszten a legsikeresebben szerepelt badacsonyi Varga Pince, valamint egy válogatás a teszt legjobb vörösboraiból.

A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin idén megújult formátumban és az előző évinél nagyobb terjedelemben, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról.

A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg jelenik meg. A zsűri elnökének felkért Bálint László mellett a zsűritagok is megosztják a kóstolón szerzett tapasztalataikat. A magazin Mautner Zsófia segítségével körüljárja a magyar bor és gasztronómia kapcsolatát, betekintést enged a Michelin-csillagos magyar éttermek borkoncepciójába és elrepít a világ legizgalmasabb bormúzeumaiba. A könnyedebb témák között megtalálni Ördög Nóra műsorvezető boros vallomását, valamint egy írást az éppen generációváltáson áteső hazai pincészetekről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek