Tizenhat pincével ünnepelhetjük a somlói Juhfarkat

  A Juhfarkünnepet úgy kell elképzelni, mint a fajta reprezentatív, legnagyobb szabású bemutatóját. A nagy sétálókóstolón a Somló meghatározó pincéi mutatják be a közönségnek legjobb Juhfark tételeiket. A Juhfark és a Somló tökéletes párt alkotnak, az itteni vulkanikus terroir az ebből a fajtából készült borban mutatkozik meg legszebben. Ezért döntöttek úgy a Somló bortermelői, hogy minden évben megrendezik a Juhfark Ünnepét – olvasható a rendezvény honlapján, ahol a részletes programot is megtaláljuk.

  Forrás: Eg / Juhfark Ünnep 2019

  Az idei kóstolón 16 pince, 25 borát próbálhatja ki a közönség, a friss gyümölcsöstől, a testes, érlelt tételekig a legváltozatosabb stílusban. A tételek között találunk majd 2015-16-17-es borokat és 2018-as tartálymintákat is. A kóstolót három különböző témájú mesterkurzus, pincetúra és dűlőtúra egészíti ki. Az idei kóstoló újdonsága, hogy a somlóiak mellett egy vendégborászat, a szentantalfai Dobosi Pincészet is bemutatkozik.

  Akik nem a környéken laknak, azoknak idén is lesz buszjárat Budapestről, és ingyenes transzferszolgáltatás a környék szálláshelyeiről, hogy mindenki maximálisan ki tudja élvezni a rendezvényt.

  Forrás: Juhfark Ünnep 2019
  A Somlói Juhfark Ünnepen résztvevő pincék:

  Barcza Pincészet

  Bogdán Birtok

  Csordás-Fodor Borház

  Fekete Pince

  Hegedűs-Szabó Pincészet

  Inhauser Pincészet

  Kolonics Pincészet

  Kőfejtő Pince

  Kreinbacher Birtok

  Somlói Apátsági Pince

  Somlói Vándor

  St. Margit Pincészet

  Szalai Pince

  Tomcsányi Családi Birtok

  Tornai Pincészet

  Vendég: Dobosi Pincészet, Szentantalfa

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!