Borozzon, bringázzon és pincetúrázzon a Gördülő dűlőkön!

  Szeptember 21-én az aktív kikapcsolódásé a főszerep a Villányi borvidéken. A borvidéki településekre e napon a sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit várják, hogy három túra közül választva megismerjék a Tenkes-hegyi pincéket, a helyi termékeket, a műemléki pincéket, és a Villányi-hegység dűlőit és borait.

  A Villány és Siklós közötti élménybringatúra idén két távon 20-, illetve 25 km-en teljesíthető. A frissítőpontokon a borvidéki gasztronómia és a helyi termékek egy kisebb szeletével ismerkedhetnek a vendégek. Az útközbeni fáradtságot a HMJ Pincészet-, GERE & SCHUBERT Pincészet-, Tóth Pince-, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet-, Günzer Tamás Pincészete és a Mokos Családi Pincészet borai enyhítik. A borok mellett házi szörpök és gyümölcslevek csillapítják a szomjúságot.

  Forrás: Bencs János/pixabay.com

  Finom falatokból sem lesz hiány, a Tóth Pince házi kelt kiflije és házi tallérja, a Trinitás Sajtműhely sajttálja és túrótortája, a Vaj Bisztró házi készítésű harapnivalói mellett minden állomáson sós és édes harapnivalókat lehet majd kóstolni. A befutónál a Siklósi Várban az új közösségi bisztróborból a REDy-ből adnak kóstolót. Az érdeklődőknek kerékpár kölcsönzési lehetőséget is biztosítanak a Rent Bike Villány jóvoltából. Részletes programot ezen az oldalon találnak.

  A Tenkes Pikniken a Siklós feletti hegyoldal pincéi tárják szélesre kapuikat. A gyalogtúra a Siklósi várból indul, amely oda-vissza 10 km. A Gergen Birtok-, Grócz Pincészet-, Rubintos Pince-, Kalmár Pince és a Vineas Tenkes Pincészet boraikon kívül házi falatkáikkal és speciális, helyi gasztronómiai hagyományokat őrző étel- és italajánlataikkal várják a vendégeket. Minderről bővebben ezen az oldalon olvashatnak.

  A túra résztvevői meglátogathatják a Siklósi Várat, valamint 20%-os kedvezményes belépésre jogosultak a Siklósi Thermal Spa-ba szeptember 21-én és 22-én a karszalagjuk felmutatásával.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!